Biografie

The Beggars’ Clan wordt opgericht in 2012 als zes mannen het dagelijks leven in het Twentse land besluiten te ontvluchten om authentieke Ierse Folk ten gehore te gaan brengen. En sindsdien brengen de Beggars hun Ierse klanken naar festivals, feesten, kroegen, slaapkamers en theaters. Traditioneel, maar wel op smaak gemaakt met een stevige Beggars saus.

De overgebleven vier mannelijke bandleden (Johnny McGurk, Hogan, Awl Mickey Coote en Slugger O’Toole) zijn al vanaf het eerste moment onderdeel van de Beggars.
Tijdens een optreden op St. Patricksday meldt Becky Cooper zich spontaan bij de band om te melden dat Ierse muziek toch echt niet zonder Fiddle kan. En niet verrassend: dit werd Becky natuurlijk zelf!


Bij de zoektocht naar een accordeoniste meldt Dacy zich bij The Beggars´ Clan; niet geremd door enige topografische kennis leek de weg vanuit het Brabantse land naar de oefenruimte in Vriezenveen haar prima te overbruggen. En met dit misverstand werd de huidige bezetting van The Beggars’ Clan een feit.In de eerste jaren van het bestaan van de band werd vooral gespeeld op feesten, in kroegen en op festivals. Maar een optreden in een theater setting in Boekelo smaakte naar meer. En zo werden ook theaters toegevoegd aan de speellocaties. De eerste voorzichtige stappen volgden met een voorstelling onder naam “The life of Paddy”. Hierin vormde het levensverhaal van een dorstige Ier de rode draad voor de muziek. Het samenspel tussen
verhaal en muziek bleek te werken. Daarom zocht de band voor de show “A Beggars view on Irish History” de samenwerking met Whiskyteacher Henri Goossen als verhalenverteller. Aan de hand van gastheer Thijs Jeurissen, noodzakelijk om de avond niet volledig te laten ontsporen, werd het publiek in een aantal uitverkochte theaters in woord en muziek meegenomen door de volledige Ierse geschiedenis.

In 2022, na 2 jaar Corona uitstel, is de band dan eindelijk terug in de theaters met de nieuwe theater voorstelling “Roadtrip through Ireland! En uiteraard is de band nog steeds te boeken voor een knallend optreden op festivals en feesten.