Biografie

The Beggars’ Clan wordt opgericht in 2012 als zes mannen het dagelijks leven in het Twentse land besluiten te ontvluchten om authentieke Ierse Folk ten gehore te gaan brengen. En sindsdien brengen de Beggars hun Ierse klanken naar festivals, feesten, kroegen, slaapkamers en theaters. Traditioneel, maar wel op smaak gemaakt met een stevige Beggars saus.

Johnny McGurk, Hogan, Awl Mickey Coote en Slugger ‘o Toole zijn vanaf het eerste moment onderdeel van de Beggars. Tijdens een optreden op St. Patricksday meldt Becky Cooper zich spontaan bij de band om te melden dat Ierse muziek toch echt niet zonder Fiddle kan. En niet verrassend: dit werd Becky natuurlijk zelf!
Bij de zoektocht naar een accordeoniste meldt Dacy zich bij The Beggars´ Clan; niet geremd door enige topografische kennis leek de weg vanuit het Brabantse land naar de oefenruimte in Vriezenveen haar prima te overbruggen. En met dit misverstand ontstaat de bezetting waarmee The Beggars’ Clan defintief haar naam vestigt.

In de eerste jaren van het bestaan van de band werd vooral gespeeld op feesten, in kroegen en op festivals. Maar een optreden in een theater setting in Boekelo smaakte naar meer. En zo werden ook theaters toegevoegd aan de speellocaties. De eerste voorzichtige stappen volgden met een voorstelling onder naam “The life of Paddy”. Hierin vormde het levensverhaal van een dorstige Ier de rode draad voor de muziek. Het samenspel tussen
verhaal en muziek bleek te werken. Daarom zocht de band voor de show “A Beggars view on Irish History” de samenwerking met Whiskyteacher Henri Goossen als verhalenverteller. Aan de hand van gastheer Thijs Jeurissen, noodzakelijk om de avond niet volledig te laten ontsporen, werd het publiek in een aantal uitverkochte theaters in woord en muziek meegenomen door de volledige Ierse geschiedenis.
In 2022, na 2 jaar Corona uitstel, is de band terug in de theaters met de nieuwe theater voorstelling “Roadtrip through Ireland’, waarin het publiek mee wordt genomen op een virtuele rondreis door Ierland Deze tour loopt door alle corona-uitstel tot de zomer van 2023.

Na deze tour neemt slagwerker Slugger O’ Toole na 10 jaar afscheid van de band. Een vervanger wordt gelukkig snel gevonden in Ruairi McAndrews. In deze nieuwe bezetting wordt de setlist opgeschoond en worden de nodige nieuwe tradionals uitgezocht en, overgoten met een Beggars sausje, opgenomen in het repertoire.
Hiermee is The Beggar’s Clan weer helemaal klaar om de podia te bestormen!